top of page

Wie ben ik?

Ik ben een wereldburger die begaan is met het welzijn van mensen en met onze natuur. Ik hou van de kleine dingen en vind het heel belangrijk om te lachen, daar haal ik veel energie uit. 

Ik ben fotografe van opleiding en ben hier nog steeds met passie mee bezig. Op mijn 23ste vertrok ik uit België naar West-Afrika, waar mijn buitenlands avontuur begon. Van foto-workshops en tentoonstellingen, tot mijn eigen "beach clean-up" NGO opstarten, ik was met van alles bezig. Ik eindigde met 10 prachtige jaren in India voor ik in 2020 terug naar België ben verhuisd.  

In India kwam ik in contact met klanktherapie, voor mij een onbeschrijfelijke ervaring. Er ging een nieuwe wereld voor me open en ik wist dat ik mijn nieuwe roeping had gevonden. Na verschillende opleidingen in massage technieken en klanktherapie is Samsara tot leven gekomen. 

Met Samsara kan ik mijn expertise in klanktherapie, voetreflexologie en fotografie met jullie delen. 

Iedereen is van harte welkom!

VV8_8163A-web-Vir.jpg

Opleidingen-Certificaten

  • Klankschalen Behandelaar

Centrum voor Meditatieve Ontspanning - Lelystad, Nederland

  • Voetreflexoloog

Centrum voor Avondonderwijs - Gent, België

  • Opleiding: "SOUND: the Ultimate Medicine for Body, Mind & Spirit - training with singing bowls" 

Academy of Sound Healing - Chennai, India 

  • Opleiding: "Study in SOUND Meditations & Therapies with the healing vibrations of Planetary Gongs for physical, mental & spiritual wellness" 

Academy of Sound Healing - Chennai, India 

  • Fotografie

Academie voor Beeldende Kunst - Gent, België

VV8_7941 portret VIR.jpg

"Ik ontmoette Virginie een aantal jaren geleden omdat zij de opleiding tot Klankschalen Behandelaar op ons centrum ging volgen. Ik was onder de indruk van haar levensverhaal, deze vrouw had veel gezien van de wereld en overal de handen uit de mouwen gestoken.In India had Virginie reeds ervaring opgedaan met het werken van klankschalen, maar nu wilde zij dat verdiepen en toepassen in de Westerse samenleving. Dat is haar uitstekend gelukt. De levendige daadkracht, die zij van nature heeft, heeft Virginie omgezet in een aanbod op het gebied van Klankschalen en andere klankinstrumenten, wat je elders niet gauw aan zult treffen. Haar liefdevolle aandacht voor de deelnemers maakt onderdeel uit van de helende uitwerking van de klankschalen massages  die zij geeft.  Ook de Klankschalen ligconcerten voor groepen die zij samen met Peter faciliteert zijn indrukwekkend. Virginie heeft diverse opleidingen gevolgd om de klank instrumenten goed te leren kennen en op meditatieve wijze te kunnen gebruiken. Zij heeft zich verdiept in de theorie over klank. Als opleider was ik onder de indruk van de boek en behandelverslagen die zij ingeleverd heeft voor het verkrijgen van haar diploma’s voor de opleidingen. Virginie straalt uit dat zij graag bijdraagt aan het welzijn van de aarde, voor elk levend wezen wenst zij het allerliefste. Eenieder die bij Virginie een sessie of individuele behandeling volgt, is in kundige, liefdevolle handen. Een aanrader!"

Hilda Postema, opleider werken met Klankschalen www.klankschalen-opleiding.nl

bottom of page